Чому органічні овочі від ТМ Світовоч?
Господарство це частина сімейного укладу подружжя Марченків
Органічні овочі завжди просякнуті особливою енергією, адже за господарством доглядає вся сім’я чоловік, дружина, і чарівні доньки.
Сімейне органічне господарство розташовується біля будинку, тут грядки, і теплиці. Всі процеси уважно контролюються головою сімейства, який весь час удосконалює технології, і виступає спікером на конференціях і тренінгах з органічного і тепличного господарства. Так розвивається не тільки власне господарство, а й галузь в цілому.
Овочі для продажу вирощуються в господарстві з 1999 року, а з 2004 року перейшли на органічну агротехніку. Основний принцип: не кількість, а якість.
Андрій Марченко принципово не застосовує штучні засоби захисту рослин і добрива. Агротехніка заснована на створенні збалансованої екосистеми в якій застосовуються принципи пермакультури. Максимально використовується змішані посадки, сівозміна, що значно зменшує кількість хвороб і шкідників. Створюються умови для природного розвитку ентомофагів.
Для живлення рослин на грядки регулярно вносяться рослинні залишки (мульча), яку компостні черви разом з ґрунтовими бактеріями швидко перетворюють в гумус.
Сертифікація виробництва
З 2016 року господарство проходить сертифікацію в органу з сертифікації органічного виробництва Органік Стандарт, який визнаний в Європі.
Сертифікатом визнано перелік органічної продукції, це помідор, огірок, перець однорічний, виноград, салат, рукола, кріп, петрушка, коріандр (кінза), шпинат, базилік, редиска, капуста білоголова, капуста цвітна, капуста брокколі, капуста листова, капуста пекінська, капуста брюссельська, кресс-салат, кабачок, баклажан, селера, картопля, цибуля, мангольд, морква червона, буряк столовий, гарбуз твердокорий, батат, часник, квасоля спаржева, капуста червоноголова.
Асортимент розширюється з кожним роком.